Gruodžio 15 d. Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokinių tarybos ir neformalaus ugdymo „Kelias į lyderystę“ mokiniai ir keli savanoriai organizavo pilietiškumo konferenciją „Prisimink mane“. Mūsų mokykla pasidalino prieš tris metu 2021 m. istorijos mokytojos ir mokinių tarybos koordinatorės Aurelijos Betingienės ir progimnazijos mokyklos mokinių tarybos sugalvota pilietine, socialine akcija „Prisimink mane“. Prisijungti prie akcijos buvo kviečiami mokiniai savanoriai ir progimnazijos mokytojai. Akcijos tikslas- prisiminti pamirštus ir vienišus rajono gyventojus. Mokiniai pasidalino 3 metų akcijos rezultatais ir patirtimi. Konferencijos metu buvo gautas laiškas iš vieno akcijos dalyvio, kuris pasidalino savo gyvenimo patirtimi ir padėka akcijos organizatoriams.

Vėliau dalyvaujančios konferencijoje Šilalės rajono ugdymo įstaigos pristatė pranešimus savo organizuojamas veiklas ir vykdomas socialines gerumo akcijas tema: „Mūsų tradicinės gerumo-pilietiškumo akcijos sėkmės istorija“. Mokiniai pasidalino savo įspūdžiais ir patirtimi.

Išklausius visų pranešimus mūsų mokyklos mokiniai konferencijos dalyviams perskaitė mokyklos mokinių kurtus vienišiems žmonėms laiškų pavyzdžius, o vėliau konferencijos dalyviai buvo kviečiami sukurti laišką vienišam žmogui. Konferencijos dalyviams pagalbą teikė lietuvių kalbos mokytoja Jurgita Gražinskienė. Sukūrus laiškus drąsiausi mokiniai pasidalino jo turiniu.

Baigiantis konferencijai, visi jos dalyviai atliko refleksiją ir pasidalino savo įspūdžiais ir įgyta patirtimi.

 

Dėkojame mokytojoms: Aurelijai Betingienei ir Jurgitai Gražinskienei