Teatro diena paskelbta ir minima nuo 1962 metų. Teatro ištakų galima rasti dar senovės medžiotojų ir žemdirbių apeigose, bei liaudies papročiuose. Pirmasis europietiškas teatras buvo įkurtas Renesanso epochoje. Tai buvo kaukių komedijų teatras.

Lietuva gali didžiuotis turinti daugybę Teatrų – daugiau nei 30.

Kovo 27 dieną Šilalės miesto bibliotekininkės pakvietė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 1d ir 3d klasių mokinius paminėti Teatro dieną. Susipažinti su Lėlių teatru. Pagrindinis popietės tikslas - skatinti vaikų pasitikėjimą savimi, kurti ir ieškoti.

Mokiniai sužinojo apie Lėlių teatro kūrimo subtilybes. Skaitė pasaką „Raudonkepuraitė“, kurią vaidino su lėlių personažais. Vaikai labai nuoširdžiai pamėgdžiojo pasakų veikėjų balsus, mokėsi valdyti lėles. Taip pat susipažino su nykštukinėmis lėlėmis.

Vaikai ne tik daugiau sužinojo apie Lėlių teatrą, bet ir patyrė puikių emocijų. Esame dėkingi bibliotekininkei Daliai Goštautienei, kuri leido suprasti, kad teatras – tai ne filmas, kuriame gausu specialiųjų efektų. Lėlių teatras parodo, kad grožis gali slypėti ir paprastume.

 

Pradinių klasių mokytojos Alina Dabulskienė, Danutė Mitkienė.