Toks edukacinio projekto šūkis kovo 28 d. gyvai suskambėjo Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje. Šia iniciatyva siekiama plėsti visuomenės akiratį apie jūrinio sektoriaus potencialą, priartinti jūrines temas prie nutolusių nuo uostamiesčio regionų, pritraukti kuo daugiau motyvuotų jaunuolių studijuoti jūrines profesijas Klaipėdoje.

Edukacijos metu kartu su mokiniai išgirdo apie jūros suteikiamas didžiules galimybes plėtotis ekonomikai, jūriniams verslams, mokslo sektoriui, kūrybinėse dirbtuvėse semėsi žinių apie pažangius jūrinius projektus, jūrinę ekonomiką, akvakultūrą, jūrinį paveldą.

Apie 100 progimnazijos jaunuolių simuliatoriumi galėjo išbandyti suvirinti laivo detalės siūlę, Baltijos Jūrų Skautai mokė rišti jūrinius mazgus, įvairiaspalves apyrankes, ne vienas pasipuošė laikina tatuiruote, o virtualios realybės video siužetai leido Klaipėdos miestą ir uostą pažinti kitu kampu. Kahoot žaidimu patikrinus įgytas žinias, keliems mokiniams pasisekė pelnyti išskirtinius ir vertingus prizus.

Mes tikrai mylime jūrą ! 😊

Dėkojame Jūros ambasada, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras, Baltijos Jūrų Skautai

 

Renginį organizatorė

Karjeros specialistė Santa Jakienė.