Kovo 26 d. dorinio ugdymo mokytojos Viktorija Macienė ir Laura Ačienė surengė protmūšį „Gavėnios kelias“, skirtą Gavėnios laikotarpiui paminėti, prisiminti svarbius ir reikšmingus įvykius iki šv. Velykų džiaugsmo.

Protmūšyje dalyvavo 5-8 klasių mokinių komandos. Kiekvienos klasės atstovai stengėsi teisingai atsakyti į klausimus ir surinkti, kuo daugiau taškų savo klasei.

5-6 klasių varžytuvėse geriausi ir vėl tapo 5b klasės mokiniai, kurie geriausiai atsakinėjo į pateiktus klausimus, ir taip jau antrą kartą pelnė I-ąją vietą savo klasei, jie tikri šaunuoliai!

7-8 klasių tarpe geriausiai pasirodė 8b, 7a ir 8e klasės, tačiau patys šauniausi vis dėl to buvo 8e klasės atstovai, sveikinimai jiems.

Mokiniai apdovanoti padėkomis ir saldžiomis dovanėlėmis.

Gavėnios laikas labai svarbus ir prasmingas mūsų religijoje. Tada turėtume labiau susimąstyti, tapti tylesni, kuklesni, ryžtis taisytis ir daryti gerus darbus savo sielai, kad Velykų džiaugsmas būtų tikras ir prasmingas. Ypatingai svarbi Didžioji savaitė ir Didysis tridienis, kada minime ir atkartojame Paskutinės vakarienės, Kančios kelio ir Velykų džiaugsmo įvykius.

Tegul šis džiugus Velykų laikas, kuris tęsis iki pat Sekminių, pripildo mūsų širdis gerumo ir noro daryti gera.

 

Dorinio ugdymo mokytoja

Laura Ačienė