Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 2 d klasės mokinius aplankė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos narys Vygandas Mylimas.

Kadangi mokiniai per pasaulio pažinimo pamoką kaip tik buvo mokęsi apie tai, kokius gyvūnus galima vadinti žvėrimis, medžiotojo V. Mylimo pamoka apie Lietuvos miškų gyventojus ir atsinešti trofėjai leido mokiniams dar labiau pažinti didesnius ir mažesnius žvėrelius. Pamokoje buvo ne tik kalbama apie žvėris ir žvėrelius, bet ir klausomasi jų garsų. Mokiniai galėjo pačiupinėti briedžio, stirnų ragus, šernų iltis, bebrų dantis ir net vilko kaukolę. Daugiausia dėmesio sulaukė vilko kailis. Mokiniai buvo smalsūs ir medžiotojo klausinėjo įvairiausių dalykų – į visus klausimus svečias mielai atsakinėjo – net pamokė, kaip galima pagauti zuikį. Tik nežinia, ar rimtai ar juokais medžiotojas pasakojo, kad norint pagauti zuikį, reikia tyliai tyliai priėjus prie jo pabarstyti ant uodegos druskos.

Pamokos pabaigoje svečias buvo paruošęs mįslių apie miško žvėris – teisingai atsakiusieji mokiniai gavo miško dovanėlių. Mokiniai, išmokę pasisveikinti ir atsisveikinti taip, kaip sveikinasi medžiotojai, dėkojo sakydami ,,Medžioklei VALIO!”

 

Rita Ramanauskaitė-Tvaronavičienė