Šaltos ir snieguotos žiemos yra tikras išbandymų metas mūsų krašte žiemoti pasilikusiems paukščiams: sniegas uždengia ir taip negausias maisto atsargas, o paspaudęs šaltukas jas dar tvirčiau užrakina ir padaro sunkiai pasiekiamas. Norėdami padėti likusiems Lietuvoje žiemoti sparnuočiams Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos priešmokyklinukai ir pradinukai kartu su savo mokytojomis, šią žiemą vykdo tradicinę akciją, "Padėkime alkstantiems, šaltį kenčiantiems paukšteliams". , kurios tikslas padėti paukščiams įveikti žiemos negandas, ugdyti vaikuose meilę ir atjautą gamtai. Akcijos metu vaikai susipažįsta su Lietuvoje žiemojančiais paukščiais, skaito tekstus apie jų globos svarbą, tinkamą lesinimą, lesyklų gaminimo būdus, jas gamina, kabina, lesina sparnuočius ir dalijasi užfiksuotomis akimirkomis.

Paukščių globa žiemą – tai ne vien pramoga, bet ir puiki galimybė iš arčiau pažinti patiems ir padėti pažinti vaikams mūsų krašte žiemoti pasiliekančius paukščius, mokyti juos gerumo, atsakingumo, vaizdžiai paaiškinti gamtoje vykstančius procesus. Džiaugiamės, kad vaikams talkina ir tėveliai, kurie kartu su vaikais gamina lesyklėles.

Tačiau svarbiausia tai, kad paukščių lesinimas žiemą yra reali pagalba sparnuočiams išgyventi sunkųjį metų laiką.

Tikime, kad nors ir ne dideli darbeliai skatina vaikus nelikti abejingais gamtai ir prasmingais darbais džiuginti aplinkinius.

 

Pradinių klasių mokytojos J.Aurylienė D. Mitkienė