Gruodžio 7d., Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje, vyko respublikinis floristinių darbų paroda – konkursas ,,Žiemos puokštė – KMAIK 2023".

,,Žiemos puokštė-KMAIK“ konkursas tampa neatsiejama advento laikotarpio dalimi, siekiančia prisiliesti prie gamtos grožio ir gelmės, Kalėdų laukimo žavesio ir paslapčių, apjungti, suburti, skleisti pažinimo džiaugsmą.

Moksleivių sukurtais darbais dalinamasi ir su tais, kurie labiausiai stokoja mūsų šilumos ir dėmesio - K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės Petrašiūnų slaugos ligoninės pacientais, Rumšiškėse (Kauno r.) esančių senelių namų „Auksinis amžius“, Vaišvydavoje esančių senelių globos ir slaugos namų „ARTJUSTOS“ gyventojais. Šventinėmis parodos-konkurso dalyvių kompozicijomis papuošiami šių patalpų interjerai.

A grupės kategorijoje iš Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos dalyvavo aštuntų klasių merginos su tema ,,Sniego gniūžtė". Į konkursą važiavo trys darbų autorės: Deimantė ir Irmantė Petrošiūtės, Mintvida Juzaitytė ir Meda Jonaitytė. Už orginalius kompozicijos sprendimus apdovanotos kompozicijos autorės Deimantė ir Irmantė Petrošiūtės darbo pavadinimas ,,Nemesk gniūžtės blogam tikslui".

Konkurso metu vyko įvairios veiklos: paskaitos apie gyvąją gamtą, arbatos popietė. Po parodos konkurso dalyviai bei palaikantieji apsilankė Kauno Akropolyje. Be to, mokinės išvydo ir nuostabią Kauno eglutę, tad ekskursiją paliko daug įspūdžių.

 

Nuoširdus ačiū mokytojai Danguolei Mikutavičienei už palaikymą bei kelionės planavimą.