Dažnai girdime, kad skaityti naudinga, tačiau ar kada įsigiliname, kur slypi šio užsiėmimo nauda? Knygų skaitymas plečia žodyną; skaitymas lyg treniruotė – kuo daugiau skaitote, tuo sklandžiau tą darote; knygos daro jus išmintingesniais; skaitymas mažina stresą ir įtampą; knygos motyvuoja; jos gali atstoti draugą; gerina rašymo įgūdžius; lavina vaizduotę; padeda rasti atsakymus...

Baigėsi skaitymo skatinimo akcijos rinkimai ,,Renkame gražiausią žodį“. Tai žodžiai, susiję su biblioteka, knygomis, skaitymu. Skelbiami nugalėtojai. Jų tarpe buvo ir 4d klasės mokiniai – Ieva Ūselytė (,,nuoširdumas“), Benas Prabišas (,,Myliu knygą“), Feliksas Brukauskas (,,Knygoje radau žodį myliu Mamą“).

Pristatydama nugalėtojus, Šilalės miesto bibliotekos skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė Dalė Goštautienė citavo rašytojo Donaldo Biseto žodžius iš pasakų knygos ,,Žodžių upė“: ,,Kitą kartą tekėjo žodžių upė. Ji tekėjo į jūrą. O jūroje buvo ne vanduo, o knygos. Ir kas galėtų atsitikti, jei į žodžių upę kas nors įšoktų ir sumaišytų visus žodžius?.. Bet ir didelės upės prasideda nuo mažų upelių..."

Kalba, žodynas – kiekvieno žmogaus turtas. Brangink, džiaukis kiekvienu sutiktu, tau nežinomu, įdomiu žodžiu. Knygų pasaulis nuostabus, tad drąsiai ženkite į nuotykių kupiną kelionę!

 

4d klasės mokytoja Gražina Šerpytienė.