Šilalės Dariaus ir Girėno pirmokai dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto inicijuotame projekte pradinių klasių moksleiviams ,,Olimpinis mėnuo“ 2022.  Visą spalio mėnesį pirmokai daugiau dėmesio skyrė fiziniam aktyvumui, sveikai mitybai, emocinei sveikatai ir bendradarbiavimui.

Mokiniai kiekvieną savaitę susipažino su naujais ,,Olimpinio mėnesio“ veikėjais – Ąžuolu Didžiuoju, Amiu Kilniaširdžiu, Luka Kibirkštimi ir Una Superbičiule. Šie veikėjai lydėjo mokinius sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo keliu ir supažindino vaikus su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Pasibaigus projektui mokiniai buvo apdovanoti ,,Olimpinio mėnesio“ diplomais. O Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 1d klasei pasisekė dar labiau – pasibaigus ,,Olimpiniam mėnesiui“ per tradicija tapusią ceremoniją pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė burtų keliu išrinko 1d klasę vieną iš laimingųjų klasių, kurioms atiteks Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įsteigti prizai.

 

Pirmokų mokytojos Edita Irtmonienė, Rasa Kanciūtė, Stasė Žymančienė, Rita Ramanauskaitė-Tvaronavičienė, Birutė Zdanavičienė.