Vieną saulėtą rudenio popietę 7e klasės mokiniai su ir auklėtoja Daiva Mikutavičiene išsiruošė į biblioteką. Grožėjomis auksaspalve gamta, pakeliui stabtelėjome prie Aušrinės Pudževytės nutapytos freskos Šilalės miestui. Žinome, kad kuriant ją prisidėjo daug Šilalės bendruomenės žmonių. Mūsų klasės draugė Darija Katauskaitė taip pat prisidėjo prie freskos kūrimo proceso. Freska mokiniams paliko didelį įspūdį - moksleiviai mano, kad šita gatvelė įgavo naujų spalvų, ir todėl kasdien džiuginą kiekvieną praeivį. Spalvos turi didelį poveikį mūsų pasąmonei, tai verčia būti linksmesniems, geresniems. Akį patraukė parašyti žodžiai: „BŪK TAS POKYTIS, KURĮ NORI PAMATYTI PASAULYJE“ šituos žodžius parašė Mahatma Gandhi. Kiekvienas žmogus turėtų pamastyti apie šiuos žodžius, nes tik mes galime mažais žingsneliais nuveikti kažką prasmingo, nes tik mes galime keisti savo pokyčius, reikia tik noro.

                 Atėjus į biblioteką mus pasitiko bibliotekininkė Dalia Goštautienė, kuri mums pristatė Vitos Kuitniauskaitės sukurtus piešinius. Lankydami parodą įsitikinome, kiek kruopštumo ir laiko įdėta į šią kūrybą. Piešiniai paliko mums nuostabų įspūdį, supratome, kad tai reikalauja daug laiko ir begalinio kruopštumo. Kaip bibliotekininkė sakė, mokiniai neturėtų slėpti savo sukurtų darbų o juos atnešti į biblioteką ir parodyti Šilalės žmonėms.

Menas parodo tai, ko negalime pasakyti žodžiais, jis atspindi mūsų emocines būsenas, padeda geriau pažinti save ir išgyventi ištikus sunkumams. Menas džiugina.

 

7e klasės mokinės Darija Katauskaitė ir Milda Jankevičiutė.