Š. m. gegužės mėnesį 3 c, 3 d ir 4 d klasių mokiniai dalyvavo 5 savaičių trukmės mokymuose. Mokiniai mokėsi apie insultą, o įgytas žinias perdavė savo artimiesiems.

Šiuo metu Tarptautiniame Fast herojų 112 projekte dalyvauja 1848 šalys iš viso pasaulio. Lietuvoje projekte dalyvauja 58 ugdymo įstaigos. Smagu tai, kad mūsų mokiniams projektas labai patiko, jie noriai įsitraukė į projektinę veiklą, puikiai įvykdė užduotis ir užėmė pirmąją vietą tarp visų Lietuvoje dalyvaujančių mokyklų. Atsižvelgiant į rezultatus Lietuvoje pagal klases, mokytojos Gražinos Šerpytienės 3 d klasės mokiniai pirmoje vietoje, mokytojos Danutės Ivanauskienės 4 d klasės mokiniai trečioje vietoje, o mokytojos Daivos Kęstavičienės 3 c klasės mokiniai šeštoje vietoje.

Kadangi mokinių tarpe projektas sulaukė didelio susidomėjimo, ateinančiais mokslo metais, ši misija bus tęsiama. Naujos klasės jungsis į tarptautinį projektą ir taip kiekvienais metais 4 klasių mokiniai turės galimybę sudalyvauti mokymuose ir įgyti žinių apie insultą. Jeigu bent vienu atveju mokiniai sugebės įgytas žinias panaudoti praktiškai ir išgelbės bent vieną gyvybę, reikš jog projektas buvo naudingas ir sėkmingas!

 

Visuomenės sveikatos specialistė dirbanti mokykloje

Ineta Butvidienė