Gegužės 26 d. Šilalės viešojoje bibliotekoje įvyko Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 8 klasių mokinių foto istorijų parodos "Čia prasideda istorijos" atidarymas.

Mokinių nuotraukos priverčia lankytojus pažvelgti į ne vieną gyvenimo aspektą iš kitos perspektyvos ir susimąstyti apie artimuosius, pažįstamus ar net nežinomus žmones. Dažnai nesusimąstome, ką jie iš tikro mums reiškia ir kaip dėl mūsų stengiasi, yra vieniši ir neretai negauna tiek meilės, kiek Jiems derėtų!

Padėka organizacijai " Meno Avilys", kuris organizuoja šį projektą, kūrėjoms Aiste Žegulytei ir Bertai Tilmantaitei, už koordinavimą ir didelę pakalbą fotografuojant gyvenimus.Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos administracijai bei mokytojoms Aurelijai Betingienei ir Ingai Andrijauskienei už projekto koordinavimą, nenutrūkstamą kantrybę viso projekto metu ir tikėjimą mumis. Na ir aišku, svarbiausia - visiems draugams ir bendraklasiams fotografavusiems ne tik statiškus daiktus ar sienas, bet ir žmones, jų gyvenimus, jausmus bei perteikiant jų išgyvenimus, leidžiant į juos įsijausti ir taip susitapatinti bei pažvelgti į save ir pakeisti ne vieno gyvenimus!

Labai dėkojame Šilalės rajono miesto bibliotekai už galimybę eksponuoti mokinių darbus, už pagalbą rengiant parodą skaitytojų skyriaus aptarnavimo vedėjai Danutei Šimkienei ir kitoms bibliotekos darbuotojoms.

Galiausiai, noriu pridurti - "Čia prasideda istorijos..." Nebijokite gyvenime keisti kitų gyvenimų į gerą ir keistis patiems, siekti gero ir nebijoti visų pasitaikančių kliūčių, nes tik įveikę jas galime pasaulį padaryti geresniu...

 

Autorius Dariaus ir Girėno progimnazijos 8a kl.mokinys Vykintas Mylimas

Nuotrauka Bertos Tilmantaitės