Spausdinti

 

Sausio 30 d. Tauragės „Šaltinio“ progimnazijoje vyko respublikinis 7 – 8 klasių mokinių iškalbos anglų kalba konkursas THE CLIMATE CRISIS THAT THREATENS HOME SAPIENS: WHAT IS IT POSSIBLE TO DO. Į šį kasmet vis labiau populiarėjantį renginį ir jau septintus metus vykstantį renginį atvyko daugiau negu pusšimtis dalyvių iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių: Marijampolės, Prienų, Kelmės, Klaipėdos rajono, Kauno, Vilkyškių, Kuršėnų, Lukšių, Griškabūdžio, Neringos, Tauragės, Šilutės, Šilalės, Pagėgių bei Kelmės.

Konkurso dalyvius pasveikino humanitarinių mokslų daktaras Vilniaus Universiteto žurnalistikos instituto asistentas, Valstybinės lietuvių kalbos inspekcijos viršininkas Andrius Valotka. Svečias kalbėjo apie žodžio galią ir svarbą bei oratorystės meną, jis pabrėžė: nepaisant spartėjančios tecnologizacijos šiuolaikiniam žmogui sklandi ir graži kalba tokia pat svarbi kaip ir praeityje.

Konkurse dalyvavo ir mūsų mokyklos 8 d kl mokinės Kotryna Bineva ir Rugilė Noreikaitė. Jos kalbėjo apie šiuo metu itin aktualią problemą – klimato kaitą ir jos grėsmes,. Kotryna ir Rugilė įtaigiai įrodė, kad Lietuvoje gausu galimybių gyventi ekologiškiau ir labiau rūpintis šalies gamta. Mokinės įtikino klausytojus ir komisiją, kad Lietuva gali būti dar žalesnis kraštas ir kad kiekvieno žmogaus indėlis labai svarbus. Apie puikias mūsų mokinių žinias ir oratorystės gebėjimus byloja ir konkurso rezultatas – šiame konkurse Rugilė laimėjo antrąją vietą.

Sveikiname Rugilę Noreikaitę, Respublikinio 7 – 8 kl. mokinių oratorių anglų kalba konkurso antrosios vietos laimėtoją, ir dėkojame Kotrynai.

 

Helga Gavėnaitė, Anglų kalbos mokytoja ekspertė.