Savaitgalį Druskininkai tapo sportiškiausiu Lietuvos miestu. Čia vyko ne tik LTeam žiemos festivalis, bet ir Lietuvos mokyklų žaidynių finalinės varžybos, kur paaiškėjo keturių sporto šakų prizininkai. Šiais metais ženkliai išaugo dalyvių skaičius (virš 300 dalyvių),o tai reiškia, kad didėja varžybų populiarumas ir konkurencija tarp sportininkų.

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos žiemos sporto šakų atstovai, jau keletą paskutinių metų aktyviai dalyvauja Lietuvos mokyklų žaidinių finalinėse varžybose. Didžiulio festivalio lankytojų dėmesio sulaukė kalnų slidinėjimo ir snieglenčių varžybos. Druskininkų „Snow arenoje“ vykusių varžybų metu Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai triumfavo kalnų snieglenčių vaikinų varžybose. Antrąją vietą užėmė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos komanda, trečiąją – Biržų „Saulės“ gimnazija.

Mūsų komandos kalnų snieglentininkas Kristupas Šimkus parodė visų geriausią rezultatą ir kartu su komandos draugais, Einiumi Kononovu bei Aru Jankevičiumi tapo šios rungties vicečempionais.

 

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos Fizinio ugdymo mokytoja - metodininkė Daiva Mikutavičienė.