Gruodžio mėnuo – tai metas, kai norisi skleisti šilumą ir ja dalytis su kitais, kai pasitelkime kūrybiškumą puošdami namus, kurdami kalėdines puokštes ir atvirukus, kai ieškome pačių gražiausių žodžių, kuriuos galėtume ištarti artimajam, kaimynui, draugui ir net nepažįstamajam.

Todėl neatsitiktinai mūsų progimnazijos trečiokai ir ketvirtokai, padedami anglų ir savo pradinių klasių mokytojų, įsijungė į Respublikinį tarpmokyklinį integruotą anglų kalbos ir dailės bei technologijų projektą „Pasveikinkim vieni kitus“. Padedami mokytojų, mokiniai analizavo, kokiais anglų kalbos žodžiais galima pasveikinti nepažįstamą draugą ir kokiomis priemonėmis būtų galima sukurti kalėdinį atviruką.

Mokiniai padirbėjo iš peties: sukurta gausybė įvairiaspalvių nuostabių atvirukų, spinduliuojančių kalėdinę dvasią ir žmogiškąją šilumą. O vertinimo komisijai teko išties rimtas iššūkis: atrinkti dvidešimt pačių įspūdingiausių. Būtent pastarieji paštu iškeliavo į Kauna rajono Babtų gimnaziją ir pradžiugins minėtos mokyklos bendruomenę. Visi kiti džiugins mūsų akį antrame aukšte surengtoje parodoje.

Dėkojame trečių ir ketvirtų klasių bei anglų mokytojoms, padėjusioms įgyvendinti šį projektą, o už iniciatyvą – mokytojoms Aušrai Paulikaitei bei Loretai Kėblienei.

 

Projekto dalyvių vardu,

Helga Gavėnaitė,

Užsienio kalbų mokytojų metodinės grupės pirmininkė.