Spausdinti

 

Lapkričio 9-16 dienomis penki mokiniai ir dvi mokytojos iš Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos lankėsi su Erasmus+ projektu Ispanijoje, Pedreguer mieste. „Skaityk, įsivaizduok, kurk“ projektas yra skirtas knygų skaitymo skatinimui, o šio susitikimo tema – aktoriai scenoje ir gyvenime.

Mokiniams visos savaitės metu paskaitas skaitė ir praktinius užsiėmimus vedė profesionalūs aktoriai. Prieš susitikimą visi dalyviai turėjo perskaityti V.Šekspyro dramą „Romeo ir Džuljeta“. Jos pagrindu naudodami įvairias vaidybos technikas pastatė šiuolaikinį mini spektaklį apie visiems puikiai žinomą meilės istoriją. Grįžus į Lietuvą mokinių laukia ir namų darbai – filmuko, pristatančią V.Šekspyro dramą kūrimas.

Tokio pobūdžio projektuose mokymosi procesas visada derinamas su kultūrinėmis kelionėmis. Šįkart apsilankėme Alikantės radijo stotyje, kur mūsų mokiniai turėjo galimybę eteryje perskaityti vieną pranešimą. Alikantė turi ir savo regiono televiziją, ten nuvykę pamatėme, kaip rengiami pranešimai, koks yra korespondentų darbas. Nemažą įspūdį paliko ir filmų kūrimo studija, kur didžiulėse pastatų erdvėse įrengtos filmavimo studijos – ištisi miesteliai, pastatai viduje ir pan. Kita kultūrinė išvyka buvo į Valensijos miestą. Ten susipažinome ne tik su senąja miesto dalimi, bet didžiulį įspūdį palikusia naująja miesto architektūra. Kadangi susitikimas susijęs su knygų skaitymu, filmų kūrimu, lankėmės neišdildomą įspūdį palikusiame sferiniame kine. Mokiniai turėjo galimybę pažinti ispanų kultūrą, nes gyveno ispanų nauose, pažino jų tradicijas, paragavo įvairių tradicinių patiekalų.

Šis projektas yra finansuojamas iš Europos Sąjungos remiamos programos Erasmus+. Programa tai ne tik puiki galimybė susipažinti, užmegzti ryšius, bet ir sužinoti, įsigilinti, kurti. Šįkart pasisėmėme žinių apie vaidybos pagrindus, pagilinome video montavimo įgūdžius. Tokios išvykos praplečia akiratį, suteikia žinių apie tai, kaip veikia televizija, radijas, kaip kuriami filmai.

 

Lineta Dargienė, Erasmus+ projektų koordinatorė.