Spausdinti

 

Šiaurės šalių literatūros savaitė – jau trečią dešimtmetį vykdomas kultūros projektas, kurio tikslas yra puoselėti šiaurietišką pasakojimo tradiciją, propaguoti Šiaurės šalių literatūrą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo.

Į Šiaurietiškos literatūros šventę lapkričio 14 d. buvo pakviesti ir Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 4 a klasės mokiniai. Tą dieną Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius buvo pavirtęs Vila Vilaite, kur į savo gimtadienio šventę vaikus pakvietė Pepė Ilgakojinė. Su šia heroje tikrai nebuvo liūdna, nes ji pateikė nemažai užduočių ir netikėtumų. Vaikai dalyvavo viktorinoje, plačiau sužinojo apie mėgiamiausių Šiaurės šalių rašytojų H. K. Anderseno ir Astridos Lindgren gyvenimą ir kūrybą. Ypač liko nustebintos mergaitės, nes šventėje viskas vyko ,,Pepės stiliumi”. Buvo organizuojamos kasyčių pynimo kūrybinės dirbtuvės, eksponuojama dryžuotų kojinių paroda. Įveikus užduotis, Pepė Ilgakojinė visus šventės dalyvius apdovanojo knygutėmis, pavaišino Švedijoje taip mėgstamu vaflių tortu.

Tikiuosi, kad tokie renginiai paskatins smalsias akis ieškoti bibliotekoje tarp daugybės knygų savo knygos, su kuria kartu galima patirti nuostabių nuotykių, aplankyti įdomias pasaulio šalis.

 

Pradinių klasių mokytoja Jolanta Viliušienė.