Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje baigtas vykdyti trejus metus trukęs projektas „Riding the Rainbow to a Better Future“. Ši partnerystė buvo pradėta pagal Erasmus + Ka2 veiklą “Bendradarbiavimas inovacijų ir gerosios patirties mainų strateginių partnerysčių mokyklinio ugdymo srityje”. Mūsų pagrindinis tikslas buvo supažindinti mokinius su verslumo ugdymu per paprastas kasdienes temas.

Su projektu dirbantys įvairių šalių mokytojai mokėsi vieni iš kitų, dalijosi pedagogine patirtimi ir metodais, kurie padėtų ugdyti šiuolaikinius XXI - ojo amžiaus žmogaus poreikius ir įgūdžius. Projekto metu sukurta metodinė medžiaga „Pamokų planai ir užduotys“ gali būti panaudojama atskiram kursui dėstyti arba individualiai temai atskleisti, o ypač tikslinga naudoti projektiniams darbams. Viešindami savo darbą mes tikimės, kad kolegoms mokytojams tai bus naudinga.

Išleista metodine medžiaga (daugiau nei 50 spausdintų kopijų bei elektroninė knygos versija) bus pasidalinta su visomis mūsų rajono bei kai kuriomis Lietuvos mokyklomis, rajono įstaigomis ir organizacijomis, kurios dirba su jaunimu. Daugiau informacijos galima rasti Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos puslapio (skiltyje „Projektai“). Dalindamiesi šia informacija tikimės, kad kolegoms mokytojams bus tai naudinga. Dar daugiau projekto medžiagos galima rasti projekte dalyvavusių mokyklų tinklalapiuose.

Dėkojame Europos Komisijai už galimybę vykdyti šį projektą. Taip pat norėtume išreikšti dėkingumą mūsų nacionalinei agentūrai, mokyklos administracijai, Šilalės rajono savivaldybei, kitoms įmonėms ir nevyriausybinėms organizacijoms, mūsų kolegoms mokytojams, visai bendruomenei, kuri parėmė ir palaikė, ir, galiausiai, nuoširdžiai dėkojame savo mokiniams. Tikimės, kad jūs įgijjote įgūdžių, kurie padės jums tęsti mokslus ir priimti geresnius sprendimus ateityje.

 

Knygą galite parsisiųsti ČIA!

Projekto koordinatorė Lineta Dargienė