Kovo 11-osios Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo minėjimas yra svarbus ir reikšmingas ne tik dėl istorinių įvykių svarbos, bet ir dėl šių priežasčių:

Istorinės atminties palaikymo: Minint Kovo 11-ąją, mokiniai gauna galimybę geriau suprasti ir įvertinti Lietuvos istoriją bei jos svarbą šiuolaikinėje visuomenėje. Užsiėmimų metu mokiniai gali sužinoti apie Lietuvos nepriklausomybės siekius, kovą už laisvę ir demokratiją.

Patriotizmo ir šalies meilės skatinimo: Minint Kovo 11-ąją, mokiniai yra skatinami gerbti Lietuvos valstybę, jos simbolius ir vertybes. Kūrybinė veikla padeda ugdyti patriotiškumą ir atsakomybę už savo tautą bei šalį.

Demokratijos ir laisvės vertinimo skatinimo: Kovo 11-osios minėjimas taip pat padeda pabrėžti demokratijos ir laisvės svarbą. Mokiniai suvokia, kad laisvė ir nepriklausomybė yra brangios vertybės, kurias reikia saugoti ir ginti.

Dėl šių priežasčių yra svarbu minėti Kovo 11-osios Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą mokykloje, todėl istorijos ir dailės mokytojos ugdymo proceso metu įgyvendino skirtingas veiklas. Istorijos mokytojai pamokų metu pristatė Kovo 11-osios- Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos svarbą. Mokiniai dalyvavo mokytojos paruoštoje viktorinoje „Ką žinai apie Lietuvos istoriją?“. Dailės mokytojos su mokiniais pamokų metu kūrė kūrybinius darbus, skirtus Kovo 11-ąjai- Lietuvos nepriklausomybės dienai. PUG grupių ir 1-4 klasių mokiniai pasitelkiant vaizduotę gamino Lietuvos vėliavas, kūrė Lietuvos simbolius.

Dėkojame visiems mokytojams ir mokiniams.

 

Istorijos mokytoja metodininkė Aurelija Betingienė